Training & Advies

Naast de bekende blusmiddelen, zoals de brandblusser, de blusdeken en de brandslanghaspel, is er inmiddels nog een meer efficiënt blusmiddel op de markt: de DSPA5.

Dit blusmiddel stelt u in staat om tijdens het wachten op de brandweer daadwerkelijk iets aan de brand te doen. De DSPA is eenvoudig inzetbaar en voorkomt nevenschade in uw gebouw omdat u gericht de brand kunt bestrijden. Hierdoor zal er eveneens veel minder waterschade zijn aan uw gebouw omdat de brandweer alleen nog maar hoeft na te blussen.

DSPA5

De DPSA 5 is een klein, draagbaar blusmiddel dat een vaste drukcompound bevat. Het kan ingezet worden ter bestrijding van klasse A, B, C en F – branden. Als de DSPA 5 geactiveerd wordt dan komt er een hoeveelheid aerosol vrij welke de kettingreactie in de vlammen onderbreekt en de brand zodoende neerslaat.

De DSPA 5 bestaat uit een zogenaamde generator ( de behuizing ) en een starter. In de generator zit de aerosol vormende compound opgeslagen en deze wordt beschermd door een laag van gips. De starter zit aan de bovenzijde van de generator geplaatst en bestaat uit een metalen behuizing, een activeringsmechanisme met een pin, een vertragingsmechanisme en een compound.

Nadat de starter is geactiveerd zal het proces beginnen die de vaste compound omvormt tot het blusmiddel, de aerosol. Dit verspreid zich overal in de ruimte en blijven daar ook geruime tijd hangen. De DSPA aerosol werkt negatief katalytisch, dit heeft als resultaat dat de energie uit de brand wordt onttrokken en dat de vlammen binnen enkele seconden verdwijnen.

Voor meer informatie vraag hier uw folder aan.

U kunt mij bereiken via telefoonnummer 06-19107478 of stel uw vraag via het contactformulier.